Kasvatustekniikka

Elinvoimaiset taimet tuotetaan kehittyneellä kasvatustekniikalla

Ensiksi kuumavesidesinfioidut kasvatuskennot täytetään kasvuturpeella, joka valitaan kylvettävän taimi- ja paakkutyypin mukaan. Paras siemenaines tarkkuuskylvetään paakkuihin - yksi siemen keskelle paakkua. Näin siemenestä kasvavan taimen juurille jää suurin mahdollinen tila juurien muodostumiselle ja varmistetaan edellytykset tasapainoiselle kasvulle. Tasaista itämistulosta varmistetaan levittämällä pinnalle peittoaine. Kasvatuskennot laitetaan suuralustoille ja siirretään kasvamaan kasvihuoneisiin.
 

Tuuhea juuristo edistää viljelyn onnistumista

Taimitapion taimet kasvatetaan koho- eli ilmakasvatuksessa. Suuralustoissa on jalat ja taimet eivät ole maan pinnassa kiinni. Näin juuret kehittyvät tuuheiksi ja niissä on runsaasti juurenkärkiä. Viljelyvaiheessa tällaiset taimet tarttuvat juurillaan aktiivisesti metsämaahan.


Tunnistettavat taimet

Kaikkien taimien tiedot merkitään tunnistekyltteihin. Pakkausvaiheessa jokaiseen laatikkoon kiinnitetään alkuperätodistus tarrana. Siitä näkyvät taimityyppitiedot, koko-, määrä- ja tuottajatiedot.

Jatkuvaa huolenpitoa ja täsmähoitoa

Herkän alkukasvatusvaiheen jälkeen taimet kasvatetaan metsänviljelykokoon ulkokasvatuskentillä. Säännöllinen hoitotyö, kastelut, lannoitukset, kasvinsuojelutoimet sekä monet muut kasvatustoimenpiteet tehdään täsmähoitona mittausten ja muiden havaintojen perusteella. Taimien kasvatus tarhoillamme on jatkuvaa huolenpitoa taimen hyvinvoinnista.


Terveen ja hyvän kehityksen puusta

Taimitapion edistyksellisellä kasvatustekniikalla taimista saadaan entistä elinvoimaisempia ja tasalaatuisia. Meillä kasvatustekniikassa huomioidaan myös asiat, jotka vaikuttavat pitkälle taimikon terveeseen ja hyvään kehitykseen. Lisätietoa esimerkiksi uusista luonnonmukaisista ja patentoiduista tautitorjuntakäsittelyistä löydät sivuiltamme.