×

Change Language

FI
×
×

Ajankohdat

Ajankohdat

Keväällä istutukset on hyvä ajoittaa toukokuun alkupuolen ja kesäkuun lopun väliselle ajanjaksolle. Loppukesällä hyvä istutusaika on elokuusta syyskuulle.

Ajankohdan valintaan vaikuttavat mm. kasvupaikka, puulaji ja taimityyppi.

Paakkutaimia käyttämällä voidaan tasoittaa eri istutusajankohtien välisiä eroja. Paakkutaimilla kasvuunlähtö on nopeaa. Taimitapion käyttämä kasvatustekniikka lisää paakkutaimien juuriston tuuheutta ja juurenkärkien runsautta. Näin taimilla on paremmat mahdollisuudet tarttua metsämaahan ja kasvaa hyvin. Paakkutaimien käytöstä on hyviä kokemuksia myös syysistutuksessa.

Taimitapion käytössä oleva taimien pakkasvarastointi lisää joustavuutta istutusketjuun. Pakastetuilla taimilla voidaan turvallista istutusajankohtaa keväällä pidentää aina juhannukseen asti.
 

Kuusi

Kuusen paakkutaimia voidaan istuttaa touko-kesäkuulle ajoittuvan kevätviljelyn lisäksi läpi kesän lokakuun lopulle asti.

Lue lisää

Mänty

Männyn paakkutaimia voidaan istuttaa tuloksellisesti koko kesän, lukuunottamatta pitkiä kuivia jaksoja sekä herkintä pituuskasvun vaihetta.

Lue lisää

Koivu

Rauduskoivun istutusajankohdat ovat samat kuin kuusella. Pikkukoivuilla erityisesti kesäistuksilla on saatu hyviä kasvatustuloksia.

Lue lisää