Markku Murto yllättyi myönteisesti
Tukki-Tapio suojasi taimet myös myyrän hampailta

Tukkimiehentäin torjuntaan kehitetty ja patentoitu Tukki-Tapio -menetelmä auttaa taimikkoa välttymään myös myyrien tihutöiltä.

Tämän ihmeen pääsi omin silmin todistamaan somerolainen Markku Murto.

-Pari vuotta sitten istuttamani kuusentaimet säästyivät kokonaan myyrien mellastukselta. Vai muutama hampaanjälki yhdessä tai kahdessa taimessa kertoi, että maistiaiset oli haukattu, mutta mahaan asti eivät Tukki-Tapiolla suojatut taimet kelvanneet.

Vastaavasti hieman aikaisemmin samaan, yhtä korkeaan heinikkoon istutetut taimet oli kaluttu alastomiksi, palstalla törrötti pelkkiä tynkiä. Näitä taimia ei ollut suojattu Tukki-Tapiolla.

-En keksi Tukki-Tapion lisäksi mitään muuta perustetta, jonka ansiosta taimet olivat säästyneet. Oli todella mukava yllätys, ilmoitin siitä myös taimitarhaan, josta tilasin suojatut taimet.

Tukki-Tapio -menetelmä on patentoitu

Tukki-Tapio on pitkävaikutteinen suoja tukkimiehentäitä vastaan. Tukki-Tapio -menetelmässä torjunta-aine pysyy taimen rungolla, suojakerroksen alla, eikä se liukene pois maaperään. Menetelmä on ympäristöystävällinen.

Tukki-Tapio antaa n. 4-5 vuoden torjuntasuojan tukkimiehentäiltä. Tehoaine ei liukene sateiden tai taimien kastelemisen vaikutuksesta.

Tukki-Tapio -suojan saa vain Taimitapiolta hankittaviin taimiin.